Marmaris bölgesi kültürel ve doğa güzellikleri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra turistlerin ilgisini çeken diğer bir özellik meşhur yöresel lezzetlerinin yer aldığı mutfağıdır.
Ege ve Akdeniz mutfağından izler bulabileceğiniz Marmaris mutfağında ot çeşitleri, zeytinyağlılar ve deniz ürünleri çok sık tüketilir. Sebze yemeklerinin yanı sıra et yemeği olan çökertme kebabı da Marmaris’in yöresel lezzetleri arasında yer alır. Dünyaca ünlü çam balı, kabak çiçeği dolması, börülce ekşimesi gibi birbirinden farklı lezzetler Marmaris bölgesinin öne çıkan tatları arasındadır.
Kabak Çiçeği Dolması
Ege bölgesi ile bütünleşen kabak çiçeği dolması, Marmara usulü pirinç, dereotu ve soğanla hazırlanır. Güneş doğarken toplanan narin kabak çiçekleri özenle ayıklanarak iç harcı doldurulup hazırlanarak sofralardaki yerini alır.
Zeytinyağlı hafif bir lezzet olması nedeniyle sıcak yaz aylarında tüketilir. Akşam yemekleri için ideal bir başlangıç olan bu lezzeti Marmaris merkezde yer alan restoranlarda deneyebilirsiniz.
Börülce Ekşilemesi
Börülce Ege mutfağında en çok kullanılan sebzeler arasında yer alır. Birçok farklı şekilde sunulan börülce Marmaris mutfağında börülce ekşilemesi olarak en lezzetli yemekler arasındadır.
Sıcak veya soğuk olarak tüketilebilen bu lezzetin içerisinde domates, sarımsak, nar ekşisi, koruk suyu ve zeytinyağı yer alır. Hafif bir lezzet olan börülce ekşilemesi, balık ürünlerine eşlik ederek meze olarak da tüketilir.
Yumurtalı Patlıcan
Marmaris mutfağında sofraların vazgeçilmezi olan bu tat kahvaltı ve akşam yemeklerinde tüketilir. Domates sosu, soğan veya sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Yaz aylarında sıkça tüketilen yumurtalı patlıcanı şehir merkezinde yöresel yemekler yapan lokantalarda bulabilirsiniz.
Marmaris Çam Balı
Türkiye’de üretilen çam balının %50’si Marmaris’te üretilir. Marmaris’te üretilen bu çam balı, bölgenin en meşhur lezzetleri arasında yer alır.
Kızılçam ve fıstık çamından üretilen dünyaca ünlü Marmaris çam balının sağlığa pek çok faydası bulunur. Hakiki ve lezzetli bir bal yemek istiyorsanız çam balını Marmaris’te deneyebilirsiniz.
Sura Dolması
Kurban Bayramının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan sura dolması, Marmaris mutfağına özgü, meşhur lezzetler arasında yer alır. Yapımı biraz zahmetli olan bu lezzet, gerekli malzemeler konularak iç pilavı hazırlanıp kaburganın içine doldurularak pişirilir. Kıpkırmızı kızarması için üzerine sos dökülür.
Çıntar Kavurması
Çıntar, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen etli, lezzetli, turuncuya yakın renkte bir mantar türüdür. Diğer isimleri kanlıca mantarı ve melki mantarı olan bu tatlı çıntar mantarı, mangal, kavurma veya fırında yemek olarak hazırlanır.
Büyük parçalar halinde doğranan çıntar mantarı, yağla birlikte kavrularak bir tabağa alınır. İsteğe göre yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Taze Balıklar
Ege denizinden tutularak deniz kenarında pişirilen günlük taze balıklar, Marmaris bölgesinin en meşhur yöresel lezzetlerinden biridir. Oldukça doyurucu ve sağlığa faydalı olan bu lezzet yaz aylarında çok fazla tercih edilir.
Lezzetli dakikalar yaşatan taze balıklar, Marmaris mutfağında birçok farklı şekilde pişirilir. Taze balıkları tercihinize göre deniz kenarında yer alan balık restoranlarında veya tekne turlarına katılarak deneyebilirsiniz.
Marmaris Otellerinde Erken Rezervasyon
Ege bölgesinin gözde turizm beldelerinden biri olan Marmaris bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerine yakından şahit olabilirsiniz. Avantajlı bir tatil için her bütçeye ve zevke uygun İçmeler plajı yakında yer alan Marmaris otellerinde erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak tatil planınızı erkenden yapabilirsiniz.
Erken rezervasyon döneminde avantajlı seçenekler sunan, pek çok farklı aktivite olanağı sağlayan her şey dahil Marmaris otelleri arasından talebinize uygun seçim yapabilir, Holimax sitesinin sunduğu fırsatları yakalayabilirsiniz.