Neden seyahat etmeliyiz? Kendinize bu soruyu hiç sordunuz mu? Seyahat etmek bizi normal sıkıcı rutinden çıkarır ve hayal gücümüzü uyandırır ve vücudumuza dinlenme şansı verir. Biz insanız aslında bilinçaltımızda sürekli keşfetmeye ait bir dürtüye sahibiz. Farklı yerler görerek beyin nöronlarımızın gelişmesi ya da yenilenmesi mümkündür. Yeni yüzler, yeni gerçeklere açılmak tüm duyu organlarımızın uyanışına yol açar ve daha yaratıcı ve umutlu oluruz.

Seyahat etmenin duyu organlarımızı uyandırdığından bahsettik. Çünkü her yeni tat ve koku farklı hissetmemize ve kendimizi keşfetmemize yardımcı olur. Sizde biraz bana benziyorsanız seyahat etmek aşktır. Yeni insanlar, kültürler, coğrafyalar, tatlar uyanmanıza sorgulamanıza haz duyunuzun gelişmesine yol açar. Seyahat etmek farklı kişisel bir konudur. Herkesin seyahat amacı farklı olsa da seyahat etmek biyolojik ve psikolojik açıdan insana iyi gelir.

Seyahat Etmeliyiz, Çünkü!

Seyahat ederiz çünkü merak ederiz. İçimizdeki doğal dürtü bizi sürekli yeni şeyler keşfetmeye iter. Bu tüm kişiler sorunun doğru yanıtıdır. Yeni dünyalar keşfetmek, ufkumuzu genişletmek için yolculuk yapmak! Merak bizi hayatta tutan şeydir. Bu merak sizi hafta sonları, akşamları ya da öğle yemeklerinizde farklı mekân ya da aktivite bulmaya iter.

Günlük Yaşam Rutinlerinden ve Problemlerinden Kopun…

Yolculuk büyülü ve gizemlidir. Tüm planlara rağmen düşünmek, internette gördüğünüz resimlerden öte gerçeklikteki durumu farkındalığınızı artırır. Örneğin ben bir tatile çıktığımda, kısa ya da uzun, kendimi her gün yaşadığım dünyada olanlardan ayırmaya çalışıyorum.

  • Geldiğiniz yer ile iletişimi koparın.
  • Whatshap kullanmayın,
  • Sosyal Medya mı oda nedir?

Kendinizi tamamen içinde bulunduğunuz dünyanın içine entegre edin. Dağılmayın. Gündelik hayattan kaynaklanan sorunları veya düşünceleri binlerce kilometre öteye taşımanızın ne anlam var?

Hayatınızı Zenginleştirmek İçin Yolculuk Edin.

Uzun bir yolculuktan sonra eve dönmek ne kadar da güzel! Kendi kapından geç ve küçük şeyleri takdir et. Eğer hiç ayrılmasaydım yani hiç seyahat etmeseydim; kendimi belirli şeylerden mahrum bırakma ve bu yüzden geri döndüğümde onları daha fazla takdir etme imkânım olmazdı. Kitaplık dolu kitaplar, kırmızı terliklerim, renkli yorganım ve kahve makinem. Siz ne dersiniz? Gündelik hayatta sahip olduğumuz şeylerin değerini çok bilmiyoruz değil mi? Düzenimiz, güvenli alanımız gibi. Seyahat etmemiz aynı zamanda bizi çevreleyen şeylere değer vermemize yardımcı olur.

Hangi yaşlarda seyahat idealdir.

Seyahat etmeyi asla bırakmamalısın. İster 18 ol ister 90 mutlaka her yaş grubuna uygun bir tatil planı vardır. Eğer yatağa bağımlı bir yaşantın yoksa zihninde seyahat etmene gerek yok, akıl her şeyi yalnız başına yapamaz, bu kalıcı bir alternatif değil. Bu yazı “neden seyahat etmeliyiz” sorunuza yardımcı olacaktır. Sizi düşündürecek ve umarız harekete geçirecektir.

Seyahat Etmenin Motivasyonları Hakkında

Peki, neden seyahat etmeliyiz? Seyahat ediyoruz, çünkü bazen seyahat etmek için doğmuş gibi hissederiz. Rutin hayatın içinde bir yerler de bir şeyler küçük bir farklılık için bağırır. Seyahat bastırılmış merak duygunuzu ortaya çıkarır.

Seyahat etmek her zaman değerli bir şeydir. Seyahat etmek asla hayal kırıklığına uğratmaz, kötü deneyimler bile olsa bir ay sonra bu anıları gülümseyerek hatırlarsınız. Aslında yanlış uçak, yanlış tren, yanlış varış noktası yoktur. Ne olursa olsun, her yolculuk şüphesiz kişiyi zenginleştirir. . Ve bakış açıları daha açık olmaya başlayacaktır. Gözlerimizi ve zihnimizi alışılmışın dışında bir şeyle doldurmuş olacağız. Deneyimlerimiz kilometrelerce mesafeden bile olsa sonsuza dek bizim kalacaktır.

Seyahat etmek için yaratılmışız. Hayat kalitenizi artırmak istiyorsanız seyahat etmeyi ihmal etmeyin. Her fırsatı değerlendirin, kısa ve uzun seyahatler her biri önemlidir. Kendinize sürpriz yapın; birkaç siteye kayıt yapın ve size bültenlerin gelmesine izin verin. Her gün indirimli uçak biletlerini kontrol edebilirsiniz. Eminiz düşünmek, planlamak ve istemek bir süre sonra size inanılmaz dünyaların kapılarını açacaktır.

Sağlık, güzellik, dinlenmek için seyahat edilebildiği gibi doğal merak duygumuz da bizi buna yönlendirebilir. Hatta biraz daha ileriye giderek; seyahatin reçete edilebilir bir terapi olarak uzmanlar tarafından önerilebileceğini söyleyeceğim. Seyahat sever biri olarak ben buna inanıyorum.

Yorum Yazın