Sorunsuz, kalitesiz ve konforlu bir tatil geçirmenin yolu iyi bir otel seçmekten geçiyor. Dört dörtlük bir tatil planlarken herhangi bir pürüz çıkmasını istemeyeceğinizi biliyoruz. Peki otel seçerken doğru ve sorunsuz bir seçim yapabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar neler?

otel konumu

Otelin Konumuna Dikkat Edin

Otelin konumu, oldukça önemli bir nokta. Otelin; plaja, çevredeki turistik yerlere, mekanlara yakınlığı çok önemli.  Tatilden beklentinize bağlı olarak temel ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz bir konumda olması önemli noktalardan.

Sakin, doğayla bütünleşebileceğiniz ve kalabalıktan uzak bir tatil planı yapıyorsanız; yeşil ve maviyle bütünleşmiş sakin koyların çevresinde bir otel tercih ederken; eğlenceli, aktivitenin ve etkinliğin bol olduğu bir tatil planlıyorsanız da ziyaretçisinin çok olduğu, plaja ve eğlence merkezlerine yakın bir konumda otel tercih edebilirsiniz.

otel imkan 2

Otelin Sunduğu İmkanları İnceleyin

Eğer internetten rezervasyon yaptırdıysanız otelin sağladığı imkanlar ve özellikler belirtilmiş olur. Çocuğunuzla gidiyorsanız çocuk parkı, çocuklara özel aktivitelerin ve güvenliğin sağlandığına emin olun. Odalarda; televizyon, mini bar, havlu, terlik, saç kurutma makinesi gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz malzemeler bulunuyor mu? Otelinizi seçerken bunlara dikkat edilmesi şart.

yemek secenekleri 1

Otelin Yemek Seçenekleri

Eğer özel bir diyet yapıyorsanız, vegan veya vejetaryen besleniyorsanız otelin yemek seçeneklerine dikkat etmek faydanıza olacaktır. Bazı oteller buna dikkat edip yemek çeşitliliğini sağlarken, bazı otellerde sadece tekdüze yemekler çıkabilmekte. Bu durumda buna dikkat etmek, size kalmış… Otelinizi seçmeden önce mutlaka menü, restoran ve yemek seçenekleri hakkında bilgi alın.

cocuk dostu

Otelin Çocuk Dostu veya Yetişkin Oteli Olup Olmadığına Dikkat Edin

Ailenizle bir tatil planı yapıyorsanız otelinizin çocuk dostu veya aile oteli olup olmadığına dikkat edin. Arkadaşlarınızla eğlenceli bir tatil planı yapıyorsanız yetişkin otelini tercih etmek sizin için büyük avantajlar sağlayacaktır. Çünkü; yetişkin otelinin ve aile otellerin sağladığı imkanlar, otel içerisindeki etkinlikler farklı olabilmekte.

yemek secenekleri

Misafir Yorumlarını Mutlaka Okuyun

Otel hakkında yapılan yorumları mutlaka okuyun. Otelin kendi sitesinden, sosyal medyadan veya blog yazılarından bu yorumlara ulaşabilirsiniz. Otelin bir başkasının gözünden değerlendirilmesi sizlere daha objektif bilgi verir ve otel seçiminizi kolaylaştırır.

fiyata dahil olmayan

Otelin Fiyatına Dahil Olmayan Hizmetleri İnceleyin

Her otel, ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok hizmet sunar. Wi-fi, spor salonu, ekstra havlu, akşam yemeği, oda servisi ve diğer hizmetlerin ücretli olup olmadığını öğrenmenizde fayda var. Bunları öğrendikten sonra otelin diğer ekstra ücretlerini de hesaba katarak bir bütçe planlaması yapmanız gerekecektir.

hijyen ve temizlik

Hijyene ve Temizliğe Dikkat Edin

Otel seçimi yaparken en önemli hususlardan bir tanesi de hijyen ve konfor. Otelin odalarının temiz ve hijyen kurallarına uygun olması sağlık açısında önemli bir etkendir.

Aynı zamanda otel içerisindeki kapalı ve açık havuzların ne gibi bir sıklıkla temizlendiğini bilmenizde fayda olacaktır. Çarşaf ve nevresimlerin hangi sıklıkla değiştiği, odaların hangi sıklıkla temizlendiği de önemli olan bir başka noktalardan.

misafin yorum

Seçtiğiniz Otelin Güvenilir ve Kurumsal Olmasına Dikkat Edin

Seçeceğiniz otelin güvenilirliği oldukça önemli bir başka konudur. Otelin güvenilir olması sizlere kendinizi daha rahat hissettirecektir. Kurumsal bir otel tercih ettiğinizde, tatil boyunca aldığınız hizmetten memnun kalmasanız bile bunun geri dönüşü tarafınıza sağlanacaktır. Bu bağlamda güvenilir bir otel seçmekte fayda var.