Uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına online check-in adı veriliyor. Bu hizmet sayesinde koltuğunuzu belirleme imkanı yakalayabilir ve dilerseniz istediğiniz ek hizmetlerden yararlanma fırsatı elde edebilirsiniz. İnternet üzerinden Check-in yapan yolcular, onlar için özel olarak ayrılmış olan kontuar üzerinden bagaj teslimi yapabilecektir. Online olarak check in yapmak isteyen yolcuların Pegasus resmi mobil uygulaması veya Pegasus resmi internet sitesi üzerinden gerekli işlemi yapması yeterlidir.

Online Check-in Yapılışı

Online check-in nasıl yapılır, online check-in yapma yolları kişilerin sıklıkla araştırdığı konular arasında bulunuyor. Pegasus tarafından son derece kolay bir şekilde online check-in yapma imkanı tanınırken sadece dakikalar içinde konu hakkında bir cevap alabilmek mümkün bir hale gelmiş olacaktır.

Pegasus resmi internet sitesi üzerinden online check-in yapmak isteyenler gerekli adımları takip ederek işlemi tamamlayabilirler. Uygun yerlere bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra, koltuk seçimi, yiyecek veya içecek paketi satın alabilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken ise uçuş saatini beklemek olacaktır.

Özellikle havaalanında oluşan uzun kuyruklardan sıkılmış durumdaysanız bu uygulamanın sizi tamamen bu yorgunluktan kurtaracağına emin olabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, dilerseniz cep telefonu üzerinden, dilerseniz de internet sitesi üzerinden check-in işlemini tamamlama şansı elde edebilirsiniz.

Bununla birlikte uçakta istediğiniz koltuk numarasını seçme hakkına sahip olabilir, yol boyunca sunulacak olan diğer hizmetlerden faydalanmak için harekete geçebilirsiniz. Havayolu firmalarının tamamı bu hizmeti sunarken, aynı şekilde Pegasus’da ücretsiz olarak check-in imkanı sunmaya devam ediyor.

İnternet sitesinin yanı sıra yolcuların Pegasus mobil uygulaması üzerinden de bu işlemi yapma imkanı bulunur. Bunun için tek yapılması gereken şey ise, cep telefonunuzun işletim sistemine özel olarak Pegasus mobil uygulamasını indirmektir. IOS ve Android kullanıcıları bu uygulamayı uygulama marketi üzerinden anında satın alabilirler. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra online check-in bölümü üzerinden ilgili işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Tek yapılması gereken şey formda karşınıza çıkacak olan detayları eksiksiz olarak doldurarak işlemi tamamlamaktır. Uygulanması gereken adımlar detaylı olarak bildirildiğinden dolayı zorluk çekmeden bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Pegasus check-in yapma yolları bu şekilde olurken, sadece dakikalar içinde biletinizi alabilir ve uçuş saatini beklemeye başlayabilirsiniz. Bu işlem uçuş konusundaki detayları mümkün olan en kolay hale getirecektir.

Sırasıyla Online Check-İn Adımları

Online check-in yapabilmek için ilk olarak satın alınmış olan uçak biletine ihtiyaç vardır. Pegasus uçak bileti satın almış olanlar, firmanın resmi internet sitesine giriş yapmalıdır. Havayolu şirketinin internet sitesine geçiş yaptıktan sonra ilgili bölüm üzerinden, sayfadaki forma PNR yani rezervasyon numarası ve isim soyisim bilgilerinin girilmesi lazımdır. Bu bilgiler girildikten sonra koltuk seçimi menüsü karşınıza gelir.

Acil çıkış ve ön sıralarda bulunan bazı özel koltuklar seçime kapalı tutulmuştur. Koltuk seçimini yaptıktan sonra onay bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Onay bölümünün son adımı ise, kısa mesaj veya mail gönderimi olmaktadır. Telefona gönderilen kısa mesajdaki linke tıkladıktan hemen sonra karşınıza kare kodlu bir kart gelir. Bu kart üzerinden uçağa doğrudan biniş yapmanız mümkün bir hale gelecektir.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde havalimanına doğru gidebilirsiniz. Bazı havalimanları bu işlemi para ile yapmaktadır. Bu nedenle online check-in öncesinde bu durumu dikkate alarak işlemi yapmakta fayda var. Normal check-in işleminin yerini almaya başlayan bu uygulama yolcular arasında da oldukça pratik ve basit olarak görülüyor.

Online Check-İn Avantajları

Pegasus tarafından sunulan bu uygulama özellikle zamandan kazanmanıza yardımcı olacaktır. Eski dönemlerde bu tarz bir imkan bulunmadığından dolayı havalimanlarında uzun kuyrukların oluşması kaçınılmaz bir hale geliyordu. Ancak yeni check-in uygulaması sayesinde yolcular internet üzerinden koltuk numarası belirleme işlemini çok rahat bir şekilde yapabiliyor. Öte yandan uçuş sırasında firma tarafından sunulan diğer hizmetlerin satın alınması da bu işlem sayesinde pratik bir hale geliyor.

Bu işlemi yapmak için uçuşa 24 ile 72 saat aralığında bir zamanın kalması gerekiyor. En geç olarak ise online check-in işleminin uçuşa 45 dakika önce yapılabilmesi mümkün bir hale gelmiştir. Bu işlemi yaptıktan sonra kısa mesaj ve mail üzerinden gelen barkodu, uçuş biniş kartı olarak kullanabilmeniz mümkündür.

Basılı olarak bunu tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda cep telefonu üzerinden de okutma şansınız bulunur. Online check-in yapan kişiler ayrıca bagajlarını sıra beklemeden teslim alabilme şansını elde ediyor. Bu tarz faydalara sahip olan bu işlem, oturduğunuz yerden mobil cihazlar üzerinden rahatlıkla yapılabilir.

Cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi cihazlar üzerinden istediğiniz her an her yerden uçuş saatini ciddiye alarak bu işlemi yapabilme hakkınız bulunur.

Online Check-İn Yapmak Zorunlu mudur?

Pegasus online check-in yapma zorunluluğu yolcular tarafından sıklıkla sorgulanan durumlar arasında bulunuyor. Bu işlemi yapmak zorunlu değilken, isteğe bağlı olarak online check-in yapılabilir. Özellikle zamandan tasarruf etmek isteyen kişiler için uygun bir seçenek olarak ön plana çıkmaktadır.

Bagajınız yoksa veya sadece el bagajına sahip durumdaysanız, bu uygulama sayesinde sadece biniş kartını ilgili görevliye göstererek uçağa doğrudan giriş yapma hakkına sahip olursunuz. Durumun bu şekilde olması ise yolcular açısından zamandan büyük oranda tasarruf etmeye neden olmaktadır. Öte yandan gerekli işlemlerin biraz daha kolay bir şekilde tamamlanmasına aracı olur.

Online Check-in Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Online check-in işleminden belirli yolcu tipleri haricinde tüm yolcular faydalanabilir. Bu uygulamadan faydalanamayacak olanlar ise çocuklar ve refakatçi gerektiren hastalar olmaktadır. Bu gruplar haricinde herkes için uygun olan bu uygulama öte yandan bazı havalimanlarında yapılamayabilir.

Uçuşun yapılacağı havalimanında bu tarz bir uygulamanın olup olmadığını uçuş öncesinde havalimanın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Online check-in yapan kişilerin uçuş başlamadan en az 1 saat önce havalimanında hazır olması gerekir. Bagajı olan dış hat yolcularının en az 45 dakika, iç hat yolcularının ise en az 30 dakika öncesinde bu işlemleri tamamlaması gerekecektir. Dönüş uçuşu online check-in süresine dahil değilse, bu uçuş için farklı işlemin yapılması gerekecektir.

Pegasus Check-in Nasıl Yapılır?

Online check-in yapmayanların, dış hatlar için uçuştan en az 2 saat önce, iç hatlar uçuşu için 1 saat önce hazır bulunmaları istenir. Havalimanında pegasus firmasına ait olan kontuar üzerinden check-in işlemini yapmanız gerekir. Bu işlemi yapmak için kimlik veya pasaportun gösterilmesi zorunlu tutulmuştur. Bu ibraz zorunlu olduğundan dolayı mutlaka bu iki belgeden biri yanınızda bulunmalıdır.

İlgili birimin görevlisi tarafından kimlik veya pasaport, bagaj ağırlığı kontrol edilerek gidilecek olan adres ve uçuş saatinin teyit edilmesi sağlanmış olacaktır. Bagaj ağırlığı biletin müsaade ettiği aralığı aşıyorsa ek ödeme yapmanız gerekebilir. Bu işlemin hemen ardından bagajınız ilgili birimin görevlisi tarafından uçağa gönderilir.

Online check-in ise bu prosedürlerin olmasına engel olurken, işlemlerin daha pratik bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır. Dileyenler normal check-in işlemi yapabilirken, dileyenler ise internet üzerinden bu işlemi yapmayı tercih edebilirler.

Yorum Yazın