Gelişen teknolojiyle birlikte artık telefonlarımızla profesyonel fotoğraflar çekebiliyoruz. Yaşadığımız anın üzerinden seneler geçmiş olsa bile yalnızca bir fotoğrafla tekrar o an’a ışınlanabiliyoruz. Fotoğrafların bir ruhu olduğuna inanarak her değerli an’ı ölümsüzleştirmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Tatilde olağanüstü deneyimler yaşarken bu anları tekrar tekrar yaşamak için harika fotoğraflar çekmek istediğinizi duyar gibiyiz. Peki bu fotoğrafların mükemmel görünmesi için ne yapmamız, hangi açıyla, hangi ışıkla çekmemiz gerekiyor?

Bu yazımızda tatilde daha iyi fotoğraf çekmek için tüyolar vereceğiz. Hazırsak başlıyoruz. Gülümseyin: 3-2-1!

fotograf 3

Doğru Işığı Bulun

Golden hour, golden hour, golden hour! Altın saat ya da sihirli saat olarak bilinen golden hour, gün içinde 2 kez denk geldiğimiz saat dilimi. Güneş doğmadan ve batmadan önce gökyüzünün büründüğü turuncumsu ve kızıl renklerin karışımıyla ortaya çıkan bu harika ışık, güzel fotoğraflar çekmek için muhteşem bir zaman dilimi. Güneş ışınları daha eğik bir açıda olduğundan dolayı, bu saatler çekilen fotoğraflarda renkler ve ışık daha iyi görünüyor.

Bu zaman dilimini kaçırdıysanız; doğru ışığı bulmak fotoğraflarınızın daha iyi çıkmasını sağlar. Işığı direkt karşınıza aldığınızda fotoğraflar karanlık çıkacaktır. Bu yüzden ışığı, fotoğraf çekilecek objeye gelecek şekilde ayarlamanız gerekir. Bu sayede fotoğraflarınız çok daha kaliteli ve güzel görünecektir.

fotograf 4

Tripod ve Zamanlayıcı Kullanın

Fotoğraf çekerken tripod kullanmak olası kaymaları önler. Eğer arkadaşlarınız fotoğraflarınızı istediğiniz gibi çekemeyip sizleri hayal kırıklığına uğratıyorsa; bu bağlamda tripod hayatınızı kolaylaştıran bir ekipman. Doğru ışığı bulduktan sonra tripodunuzu yerleştirin ve zamanlayıcınızı ayarlayın. İşte şimdi kimseye ihtiyaç duymadan, istediğiniz şekilde fotoğraflarınızı çekebilirsiniz.

Toplu fotoğraf çekimlerinde de tripod ve zamanlayıcı ikilisi oldukça iyi iş görür. Tatilde yanınızı taşınabilir bir tripod almayı unutmayın!

Kıyafet ve Renk Seçimi

Kıyafet ve renk seçimi, kaliteli fotoğraf çekmek için oldukça önemlidir. Saçınızı ve ten renginize uyumlu kıyafetler seçmek, hem fotoğrafta iyi çıkmanızı hem de daha iyi görünmenizi sağlar. Cilt alt tonunuza göre giyinmek, yüzünüzü daha canlı ve parlak gösterir. Tek renk giyinmekten olabildiğince kaçının. Kombinenizde fotoğrafta öne çıkacak renkte bir parça eklemeniz harika olacaktır.

fotograf 2

Fotoğraflarınızı Düzenleyin

Photoshop’a karşıyız!’ cılardan olmayın. Fotoğrafınızın daha iyi görünmesi için fotoğraf düzenleyici uygulamalarına ihtiyacınız olacaktır. Fotoğrafınızın rengiyle oynayın. Etraftaki gereksiz objeleri silin. Bunları yaparken aşırıya kaçmamanız, fotoğrafın doğallığını kaybetmesine izin vermemeniz gerekiyor. Ufak dokunuşlar yaparak fotoğrafınızın kalitesini arttırabilirsiniz.