Tatilcilerin alternatif rotaları arasında yer alan Çanakkale, gitgide kaotik yapılı büyük şehirlerden daha sakin yerlere yerleşme isteğiyle kaçanların da şehri olmaya başladı. Çanakkale iyice kalabalıklaşmadan bir uğrayın deriz. Uğramışken de tabii ki Çanakkale’nin meşhur restoranları da turunuza dahil olsun, ağzınız tatlansın. Sizler için birkaç güzel önerimiz var, haydi seçeneklerin detaylarına geçelim…

canakkale yeme icme mekanlari

Tam Tadında Çanakkale Yeme İçme Mekanları

Yaz tatili için Çanakkale’ye gittiyseniz sardalya yemenin tam zamanı demektir! Normalde de oldukça leziz olan sardalya yazın daha da tatlanıyor. Çanakkale’nin meşhur lezzetleri arasında olan sardalyanın en güzel yapıldığı yerlerden biri Sardalye Restoran. Tabii ki buranın öne çıkan lezzeti sardalya fakat mezgit, midye ve kalamar da oldukça başarılı.

Deniz kenarı şık bir mekanda, özenle hazırlanmış Instagram paylaşımı yapmaya uygun tabaklarda yemek yemenin tadını çıkarmak için ise Cafe du Port at the Hotel Limani sizi bekliyor. Mekanın zengin menüsünde et çeşitlerinden tatlılara birçok seçenek bulabilirsiniz. Bu mekana benzer alternatifler araştırırsanız Mori Bistro, Aqua Mutfak ve Filinta Plaj Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Modern restoranlar güzel ama ben kuşaktan kuşağa tecrübenin aktarıldığı ve aşçılarının başarısının mutfakta yetişmekten geldiği yerleri daha çok seviyorum diyorsanız Yalova Restaurant’ta yemek yiyebilirsiniz. Levrek marin, kabak kızartma, sıcak ve soğuk ot tabakları, deniz ürünleri böreği, ahtapot salatası, kalamar, karides, asma yaprağında sardalya ve tahinli kabak ile masayı donatabilirsiniz!

Gelelim Çanakkale’nin meşhur tatlısı peynir helvasını yiyebileceğiniz en güzel yerlere… Çanakkale Helvacısı Kadir Usta, Babalık tekin Helvacısı ve Hüsmenoğlu gönül rahatlığıyla tatlı yiyip tatlı konuşabileceğiniz yerler arasında yer alıyor.

bozcaada restaurantlari

Çanakkale’nin Şahane Adasında En İyi Bozcaada Restoranları

Çanakkale’nin en gözde tatil beldesi herhalde Bozcaada’dır diyebiliriz. Son yıllarda keşfedenlerin sayısı arttıkça gitgide kalabalıklaşan bir yer olsa da Bozcaada yine de birçok ‘iğne atsan yere düşmeyen’ tatil yerinden daha sakin kalabilmiş bir yer.

Bozcaada restoranları bölümümüze önce kahvaltıcılardan başlayalım… Nostaljik çizgiler barındıran tabaklarda, eski bir konağın avlusunda, açık büfe kahvaltı fikri kulağınıza güzel geliyorsa Rengigül Konukevi’ne misafir olabilirsiniz. Yalnız gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Madam Eleni Bağ Evi & Kahvaltı ve Kardinal Bağ Evi de Rengigül Konukevi’ne alternatif olarak tercih edebileceğiniz yerler arasında diyebiliriz.

Bozcaada’da kahvaltı konsepti denince alternatif olarak butik yerler de var. Börek, çay ve Bozcaada’nın meşhur çatlak kurabiyesi ve sakızlı kurabiyesi ile şip şak bir kahvaltı için, tatlı ve samimi dekoru ile iç ısıtan Çiçek Pastanesi’ne gidebilirsiniz. Mir Ada Patisserie de Çiçek Pastanesi’nin modern versiyonu diyebiliriz.

Kahvaltı sonrasında akşam yemeği için de elbette Bozcaada restoranları önerilerimiz var. Bozcaada’da gerçekten gastronomi konusunda uzman bir yer arıyorsanız Maya’ya; rakı-balık yiyebileceğiniz bir kır lokantası arıyorsanız Kekik Et Restoran’a; asma dalları gölgesinde lezzeti gurmelerce onaylı bir aile işletmesi isterseniz Hasan Tefik’e, mütevazi bir alan arayışınız varsa Sosyal Tesisler’e gidebilirsiniz.

assos lezzet duraklari

Kafa Dinleme Yeri Çanakkale Assos’ta Lezzet Durakları

Çanakkale’nin Bozcaada’dan sonra bir diğer gözde tatil beldesi de antik kent Assos. Buraya gelenler genelde konaklama yeri ve yakın çevresinde vakit geçiriyor olsalarda biraz daha açılıp yeme içme mekanı keşfine çıkanlara birkaç seçenek sunarak yazımızı bitireceğiz.

İstanbul’dan kaçıp Assos’a yerleşen bir çiftin açtığı, mezeleriyle meşhur Etem İle Aslı, denize sıfır konumuyla beğenilen ve hem kahvaltı hem akşam yemeği için tercih edilebilecek Leb-i Derya, ev yapımı yemekler tatmak için Balıkçı Kahvesi, tatlı yiyip kahve içmek için Avlu 124 Coffee Bar’ı tercih edebilirsiniz.

Mekan listesi tamam, peki Çanakkale tatili için konaklama yeri önerileri neler? En iyisi Holimax üzerinden en uygun fiyatlı ve en kaliteli Çanakkale otelleri seçeneklerini kendiniz inceleyin ve rezervasyonunuzu anında yapın! Şimdiden iyi tatiller ve lezzetli günler dileriz. 

 

Yorum Yazın