Hem turistik, hem de ticari bağların kuvvetlenmesi açısından seyahat serbestliği önemli bir bileşendir. Türkiye’de kurduğu uluslararası bağlarda vizesiz seyahat edebileceğiniz yerlerin kapsamını geliştirmektedir. En az işlemle yeni yerler keşfetmek için vizesiz gidilen ülkeler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Vizesiz Seyahat Nedir?

Vize bir ülkenin sınırlarından içeri girmek ya da dışarı çıkmak için, yetkili makamlardan alınan izin olarak tanımlanabilir. Ülkeler çeşitli anlaşmalarla vize uygulamalarını kolaylaştırabilir ya da tamamen kaldırabilir. Türk vatandaşı vizesiz ülkeler konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Vizesiz gidilen ülkeler için, pasaport gerekliliği birkaç istisna dışında devam eder. Sadece kimlik kartıyla giriş yapabileceğiniz ülkeler arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna bulunur. Bu ülkeler dışında kalan yerler için de online vize uygulaması, kapıda vize ve vizesiz geçiş seçenekleri yer alır.

Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri

Yüksek oranda İngilizce bilen toplumları ve Türkiye ile kültürel benzerlikleri, Avrupa ülkelerini seyahat için sık tercih edilen yerler arasına taşır. Vizesiz gidilen balkan ülkeleri gezisini ortak tarih ve kültürün izlerini taşıyan keyifli bir seyahat için tercih edebilirsiniz. Vizesiz Avrupa’da Azerbaycan, Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Rusya, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna’ya yolculuk yapabilirsiniz.

Vizesiz Gidilen Amerika Ülkeleri

Farklı kültürleri tanırken, tropikal iklimin, okyanusun ve yeni lezzetlerin tadını çıkarmak için Güney Amerika ülkelerini seyahat planınıza dahil edebilirsiniz. Arjantin, Paraguay, Uruguay, Şili ve Venezuela’nın da yer aldığı 12 Güney Amerika ülkesine vizeye gerek duymadan gidebilirsiniz. Kuzey ve Orta Amerika ülkelerinden Meksika için online kanaldan vize alabilirsiniz. Dominik, Kosta Rika, Panama ve Dominik Cumhuriyeti’nin de arasında yer aldığı 22 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri

Asya ülkelerinin büyük çoğunluğuna vizesiz seyahat edebilirsiniz. Uzak Doğudan Orta Doğuya, Asya turu yapmaya kalkarsınız, vize almadan yolculuğunuzun büyük kısmını tamamlayabilirsiniz. Japonya, Hong Kong, Güney Kore gibi, Asya kültürünü yansıtan ülkeler başta olmak üzere, 33 Asya ülkesine kolayca seyahat edebilirsiniz.

Vizesiz Gidilen Afrika Ülkeleri

Afrika kıtasının egzotik dokusunu tanımak istiyorsanız, vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelere seyahat etmeyi düşünebilirsiniz. Afrika ülkeleri arasında gideceğini her ülke için en azından umumi pasaporta sahip olmanız gerekir. Güney Afrika, Etiyopya, Fas, Tunus ve Libya başta olmak üzere kıtanın 40 farklı ülkesine vize almaya gerek olmadan gidebilirsiniz. 

Holimax’ın zengin otel yelpazesi içinde, vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden, tatil anlayışınıza uygun, farklı özelliklere sahip tesisler de yer almaktadır. Dünya’nın dört bir yanına seyahat ederken, otel rezervasyonunuzu online kanal üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Zengin görseller ve Türkçe açıklamalarla sizin için en uygun oteli kolayca seçebilirsiniz. Erken rezervasyon ve avantajlı fiyatlardan faydalanarak, vize stresi ve ücret yükü olmadan keyifli tatil alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Yorum Yazın