Hem doğası hem de kültürel zenginlikleriyle keşfetmeniz gereken Akdeniz rotalarından biri olan Ölüdeniz özellikle son yıllarda deniz tatili yapmak isteyenlerin favori beldelerinden biri olarak göze çarpıyor. Tarihin birçok dönemine tanıklık eden, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, çok eski zamanlardan beri ‘’Işık ve Güneş Diyarı’’ olarak biliniyor.

Birçok kültüre ve devlete ev sahipliği yapan Ölüdeniz şimdilerde farklı bir deniz tatili yapmak isteyenlerin vazgeçemediği tatil rotaları arasında. Eğer sizin de yolunuz bu eşsiz güzellikteki beldeye düşerse önereceğimiz aktiviteleri yaparak tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

kelebekler vadisi gorsel

Kelebekler Vadisi’ni Keşfedin

Faralya’ya bağlı olan Kelebekler Vadisi, M.Ö. IV. yüzyıla kadar uzanan tarihi ve eşsiz doğasıyla ziyaretçilerine benzersiz bir tatil deneyimi yaşatıyor. 8 Şubat 1995’ten beri doğal sit alanı olarak kabul edilen Kelebekler Vadisi, sahip olduğu 80’den fazla kelebek türüyle Ölüdeniz’de keşfetmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Her yıl yüzlerce insanın ziyaret ettiği bu vadi, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunarken birçok farklı türde kelebeği de yakından görme şansı sunuyor.

Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşabileceğiniz Kelebekler Vadisi’ni engebeli bir yüzey ve yüksek bir konumda olması sebebiyle bir rehber eşliğinde ziyaret etmeniz daha doğru olacaktır. Dilerseniz ağaç evlerde veya çadırda konaklayabileceğiniz, dilerseniz de günübirlik bir gezi yapabileceğiniz Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz serüveninizin unutulmaz mekanlarından biri olmaya aday.

kabak koyu gorsel

Kabak Koyu’nda Denizin Tadını Çıkarın

Dünyada koruma altına alınmış 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde size muhteşem bir kumsal ve deniz deneyimi yaşatacak Kabak Koyu özellikle son yıllarda hem yurt dışından hem de yurt içinden birçok insanın ziyaret ettiği koylardan biri. Cam gibi berrak suyu ve ince taneli kumuyla deniz tatili yapmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanlarından olan Kabak Koyu aynı zamanda sit alanı olması sebebiyle Türkiye’de bakir kalmış nadir plajlardan biri olma özelliğini de taşıyor.

Ücretsiz birçok hizmet sunan Kabak Koyu’na Ölüdeniz’den kiralayabileceğiniz teknelerle veya Faralya’dan kara yoluyla ulaşabilirsiniz. Gece konaklamak isteyenler için ağaç ev ve çadır alanları bulunan Kabak Koyu, dünyanın en uzun yürüyüş yollarından biri olarak gösterilen Likya Yolu’nun duraklarından biri olarak dikkat çekiyor. Siz de herkes için uygun olacak birçok farklı konaklama imkanı bulunan bu beldede Fethiye otelleri arasından seçim yapabilir ve tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

babadag gorsel

Babadağ’da Yamaç Paraşütünü Deneyin

1990 yılından beri yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin tercih ettiği ilk mekanlardan biri olan Babadağ, Ölüdeniz’de ziyaret etmeniz gereken eşsiz alanlardan bir diğeri. Adrenalin tutkunlarının başlıca aktivitelerinden biri olan yamaç paraşütüne oldukça uygun bir yükseklikte bulunan Babadağ, ziyaretçilerine muhteşem bir seyir keyfi yaşatırken aynı zamanda hayatları boyunca unutulmayacak bir aktiviteye imza atmalarını sağlıyor.

Yerden metrelerce yüksekte Ölüdeniz’i seyredebileceğiniz Babadağ’da pilot eşliğinde veya bireysel olarak yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Bireysel uçuşlarda P3 lisansına sahip olma zorunluluğu bulunan Babadağ güvenli bir yamaç paraşütü yapmanız için gerekli olan tüm imkanlara sahip. Toplamda üç pisti bulunan Babadağ’da iniş için tercih edilen alanlardan biri olan Belcekız Plajı’nda vakit geçirdikten sonra yamaç paraşütü yapabilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

kayakoy fethiye gorsel

 

Kayaköy’de Geçmişe Yolculuk Yapın

Likya Uygarlığı’nın kalıntılarına ev sahipliği yapan Kayaköy, Ölüdeniz ziyaretinde atlamamanız gereken rotalar arasında. Bölgedeki insanlar tarafından ‘’Hayalet Şehir’’ olarak adlandırılan Kayaköy, Ölüdeniz yakınlarında bulunan yüksek bir tepe üzerinde bulunuyor. Hem tarihi zenginliği hem de kültürel dokusuyla dikkat çeken Kayaköy, mübadele dönemine kadar bir Rum köyü olarak bilinmekteydi.

Mübadele sonrası yerleşim yeri olarak kalsa da eski nüfusuna hiçbir zaman ulaşamayan bu köy, Ölüdeniz’in tarihini merak edenler için oldukça önemli bir rota. Tarihi sokakları, Af Kule Manastırı ve kayadan yapılmış evleriyle sizi geçmişe götürecek Kayaköy’e Ölüdeniz’den karayoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hem eğlenceli hem de kültürel bir gezi yapmak isteyenlerin uygun oteller bulabileceği Holimax’te tatilin keyfini doyasıya çıkarmak için hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Yorum Yazın