Ramazan ayı boyunca iftar menüsü için neler yapsam diye düşünen insan sayısının çok olduğunu biliyoruz. Bu güzel ayda sofralar daha bir özenli hazırlanır, tarifler üzerine daha çok düşünülür. İnternette birçok tarife ulaşmak elbette mümkün, biz akşam yemeği hazırlığı için Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı tatlar derleyerek bu konuya geniş bir perspektif sunmak istiyoruz!

İftar menüsü hazırlığı için yöresel lezzetlere yönelmeye ne dersiniz? Hem kendinizi hem ev halkını hem de Ramazan ayı boyunca ağırlayacağınız misafirlerinizi şaşırtmak için yurdumuzun ünlü yemeklerini iftar sofrasına taşıyabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!

cokertme

Bodrum’da İftar Menüsü Çökertme Kebabı ile Tamamlanır!

Muğla’nın Bodrum ilçesi her ne kadar eğlenceli tatil beldesi olarak ünlenmiş olsa da aslında lezzet yolculuğu yapılırken de kesinlikle uğranması gereken duraklardan biridir. Muğla yöresel lezzetleri arasında bulunan çökertme kebabını iftar sofranıza taşırsanız herkesin parmaklarını yemesi garantidir. Çıtır çıtır patatesler üstüne yoğurt, en üstte de lokum gibi kebap ve domates sosu! Söyleyecek başka söze gerek yok.

Konu Bodrum olunca aklınızdan, acaba Ramazan Bayramı tatili için Bodrum’a mı gitsek diye geçmiş olabilir. En uygun Bodrum otel önerileri arasından size en uygun seçeneği Holimax’in avantajlı fiyatlarıyla değerlendirebilirsiniz. 

laba

İftar Menüsü Ana Yemekler Kategorisinde Laba Dolma Bir Harika

Antalya’nın meşhur yemekleri arasında bulunan laba dolması, kaburga dolması olarak da bilinir. Eğer görüntüsüyle akılları baştan alacak, mükellef bir iftar sofrası kurmayı hayal ediyorsanız laba dolması yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Antalya’nın yöresel yemeğinin görüntüsü kadar tabii ki lezzeti de on numara!

Antalya denince, iftar için ne yapsam sorusu gitti aklımdan, şu an tatil hayallerine daldım çoktan diyor olabilirsiniz. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için Antalya otelleri ile ilgili ve Türkiye’nin dört bir yanındaki Ramazan bayramı otelleri için detaylı bilgiye sitemizden ulaşabilir, indirimli fiyatlarla rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

tire

İftar Menüsü İzmir Usulü Olacaksa Tire Köfteler Gelsin Sofraya!   

Köfte isimlerini karıştıranlar arasındaysanız tire köfteyi hemen tarif edelim. Hani ince uzun rulo şeklinde ve üstünde bol domates sosuyla servis edilen, dışı hafif kıtır içi lokum köfteler vardır ya, işte onlar tire köftedir. Burnunuza köftenin kokusu geldiyse, iftar menüsü içine bir İzmir esintisi katın ve tire köfte için hazırlığa başlayın. Tire köfte sunumunda tırnak pide de olmazsa olmazlar arasındadır. Hamur açmakla uğraşmak istemiyorsanız malzeme alışverişine çıkınca ilk iş olarak tırnak pide almanız iyi olur.

İzmir demişken, Ramazan Bayramı tatili için İzmir havası almak da güzel olmaz mı? Tire köfteyi yerinde tatmak da böylece nasip olabilir. 

yaglama

İftar Menüsü Etli Olur Diyenlere Kayseri’den Yağlama

Kayseri sofrası denince akla gelen lezzetlerin %90’ı etlidir. Bu mutfakta sebzeli tarif bulmak neredeyse imkansızdır diyebiliriz. Etli tarifler arasında ise hem en meşhuru ve bizce en lezzetlisi de yağlama. Kat kat ince hamurlar arasında bol yağlı, maydanozlu, domatesli kıyma! İşte, karşınızda ağızları sulandıran yağlama. Hamuru kendim açamam diyorsanız onun da çözümü var, hazır lavaş da kullanabilirsiniz.

Kayseri demişken, Ramazan’da Kayseri’ye gitme gibi bir planınız varsa ve nerede kalabilirim diye düşünüyorsanız, Kayseri en uygun oteller listesine web sitemizde filtrelemeyle arama yaparak ulaşabilirsiniz.

cullama

Ramazan Ayı Farklı Tatlar Zamanı Diyenlere Çullama

İftar menüsü tarifleri araştırırken karşınıza farklı farklı köfte çeşitleri çıktığına eminiz. Yöresel lezzetler arasında en değişik köfte bizce çullama. Yumurtalı harca batırılmış bulgurlu köfte harcının çıtır çıtır kızarmasını gözünüzün önüne getirmeniz, gözlerinizi bayram ettirecek, midenizin de muhtemelen guruldamasına neden olacak. Süzme yoğurt ile servis etmek de olmazsa olmazlar arasında tabii ki!

Afyonkarahisar yöresel mutfağı içinde bulunan çullamayı iftar sofranıza taşıdıktan sonra bu ile olan hayranlığınız kabarabilir ve belki de ufak bir ziyaret canınız çekebilir. Afyonkarahisar’ın mutfağını yerinde deneyimlemek isterseniz, en uygun fiyatlı otel önerileri listesine Holimax’te şehir bazlı filtreleme ile arama yaparak ulaşabilirsiniz.