Kaz Dağları, Çanakkale ve Balıkesir bölgeleri arasında geniş bir alana yayılan Biga Yarımadası’nın en yüksek zirvesinde bulunan bir sıradağıdır. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan ve İda Dağı olarak bilinen Kaz Dağları’nın içinde doğa ve tarihi güzelliklerin yer aldığı meşhur Kazdağı Milli Parkı yer alır. 

Bol oksijenli doğa harikası alanlara sahip deniz manzaralı Kaz Dağları bölgesinde doğal lezzetler tadabileceğiniz kahvaltı mekanları yer alır. Kaz Dağları’nda kahvaltı nerede yapılır diye düşünüyorsanız, sizler için seçtiğimiz mekanlara gelin birlikte göz atalım.

Çınaraltı Şelale Restaurant & Cafe

Çınaraltı Şelale Restaurant ve Cafe Kaz Dağları’nın eteklerinde Yeşilyurt köyünde yer alır. Eşsiz manzaraya sahip mekanda organik lezzetler ve serpme köy kahvaltısı yer alır. Kahvaltı mekanında tavada yumurta, zeytin, peynir çeşitleri, sahanda yumurta, ev yapımı reçel çeşitleri, bal, salatalık, doğal sebzeler, kekikli zeytinyağı, patates kızartması, menemen, salça, sınırsız çay bulunur.

Düşler Vadisi

Kahvaltı mekanları arasında bulunan Düşler Vadisi, Kaz Dağları’nın Çamlıbel köyünde yer alır. Kahvaltı ürünleri oldukça çeşitlidir. 

Yemyeşil doğanın içinde yer alan mekanın içerisinde büyük bir yüzme havuzu bulunur. 1Serpme kahvaltı menüsünde yeşil zeytin, siyah zeytin, bal, kaymak, doğal sebzeler, tereyağı, organik reçel çeşitleri, tahin, pekmez, patates salatası, kuruyemiş tabağı, acuka, yöresel peynir çeşitleri ve çay servisi yer alır. 

Çakır Kahvaltı Evi 

Çakır Kahvaltı Evi Kaz Dağları’nın Yeşilyurt köyünde yer alır. Kahvaltısı ile ziyaretçilerin dikkatini çeken kahvaltı evinin serpme kahvaltı menüsünde 28 çeşit ürün bulunur. Serpme kahvaltı içinde yöresel yeşil ve siyah zeytin, yöresel peynir çeşitleri, biber kızartması, patates kızartması, patlıcan kızartması, domates, salatalık, sahanda yumurta, sucuk, reçel çeşitleri, pekmez, tahin gibi lezzetler yer alır. 

Saklı Bahçe Restaurant

Saklı Bahçe Restaurant, Kaz Dağları’nın eteklerinde konumlanan Çamlıbel köyünde yer alır. Yeşillikler arasında oksijeni bol Kaz Dağları havası eşliğinde keyifle kahvaltınızı yapabilirsiniz. 

Serpme kahvaltı menüsünde ev yapımı reçel çeşitleri, bal, salça, peynir çeşitleri, sahanda yumurta, omlet çeşitleri,  yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık, yeşillikler, sigara böreği, sucuk, menemen ve çay servisi yer alır. 

İkizler Köy Sofrası 

İkizler Köy Sofrası, Kaz Dağları’nın Güre Tahtakuşlar köyünde yer alır. Zeytin ağaçlarının içinde deniz ve doğa manzarasına sahip kahvaltı mekanında köy kahvaltısı ve gözleme servisi bulunur. 

Kahvaltı menüsünde yer alan peynir, tereyağı ve ayran besledikleri ineklerin sütünden yapılır, yumurtalar kümeslerindeki tavuklardan alınır, sebzeler özel bahçelerinde üretilir. Tamamen organik olan köy kahvaltısı içinde domates, organik peynir çeşitleri, zeytin, reçel çeşitleri, haşlanmış yumurta, gözleme, organik tereyağı, bal, sucuk, menemen ve çay servisi bulunur. 

Serinyer Cafe Restaurant

Serinyer Cafe Restaurant, Kaz Dağları’nın eteklerinde Küçükkuyu bölgesinde yer alır. Zeytin ağaçlarının arasında deniz manzaralı mekanın kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı ve köy kahvaltısı bulunur. 

Kahvaltı içerisinde ev yapımı mevsimlik reçeller, yöresel peynir çeşitleri, domates, salatalık, yeşillikleri zeytin, patlıcanlı gözleme, patatesli gözleme, vegan ve vejetaryen seçenekler, otlu gözleme, kıymalı gözleme, tereyağı, tavada yumurta, mevsimlik salça, menemen ve çay servisi yer alır. 

kaz daglari

Kaz Dağları’na Yakın Bölgelerde Konaklama

Kaz Dağları, milli parkı, tarih kokan sokakları, yemyeşil doğası, deniz manzarası ve bol oksijeni ile konuklarına rahat ve huzurlu bir ortam sunar. Balıkesir ve Çanakkale arasında oldukça geniş bir bölgede yer alır. 

Kaz Dağları’nda konaklama için Kaz Dağları’nın eteklerine kurulu olan Çanakkale’ye bağlı Ayvacık bölgesi yer alan otelleri tercih edebilirsiniz. Çanakkale’de Assos otelleri, Ayvacık otelleri, Balıkesir bölgesinde Edremit otelleri arasından seçiminizi Holimax üzerinden yapabilirsiniz.