Evlenme hazırlığı yapan çiftlerin kararsızlık yaşadığı konulardan biri şüphesiz ki balayı tatili. Hem eğlenceli hem de romantik bir balayı tatili yapmak isteyenler için derlediğimiz en romantik balayı otellerini gelin hep birlikte keşfedelim.

marmaris balayi oteli

1.Marmaris

Ege Bölgesi’nin popüler tatil rotalarından biri olan Marmaris, hayatınızın en özel zamanlarından biri olan balayı günlerinizi geçirmek için oldukça doğru bir tercih olacaktır. Koyları, sahilleri, doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir ilçe olan Marmaris, hem romantik hem de keyifli bir tatil yapabileceğiniz etkileyici bir ilçe.

Turunç Koyu, Baklabükü Koyu ve Bozburun gibi bölgelerinde denize girebileceğiniz Marmaris, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı birçok turistin tercih ettiği tatil rotalarından biri. Dilerseniz özel teknenizle dilerseniz de günlük tekne turlarıyla keşfedebileceğiniz Marmaris’te özel günlerinizi taçlandıracak bir tatil serüveni yaşayabilirsiniz.

kemer balayi otelleri

2.Kemer

Antalya’nın en çok turist ağırlayan ilçelerinden biri olan Kemer, balayı tatili yapmak için tercih edebileceğiniz bir diğer ilçe. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir ilçe olan Kemer’in tam anlamıyla bir Akdeniz beldesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Mavi bayraklı plajları ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin önde gelen turist bölgelerinden biri olmayı başaran Kemer, konaklama alternatifleri açısından da oldukça geniş bir skalaya sahip.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Kemer otellerinde gün içinde deniz ve güneşin tadını çıkarırken, akşam saatlerinde romantik bir akşam yemeği yiyebilir ve unutulmaz bir balayı tatiline adım atabilirsiniz.

assos balayi otelleri

3.Assos

Çanakkale’ye bağlı Behramkale Köyü’nün sınırları içinde kalan bir antik kentte balayı tatilinizi geçirmek istemez miydiniz? Eğer cevabınız evet ise, sizi aurasıyla bile büyüleyecek antik şehir Assos’la tanıştırabiliriz. Kazdağları’na oldukça yakın bir konumda olan Assos, bol oksijenli bir balayı tatili yapabileceğiniz seçenekler arasında. 

Antik yapıların çevrelediği bir kent olan Assos’un hangi medeniyet tarafından kurulduğu bilinmese de tarihinin Tunç Çağı’na kadar uzandığı düşünülüyor. Orta Çağ’da terk edildikten sonra 1800’lü yıllara kadar keşfedilmeyi bekleyen bu kent, aynı zamanda bir liman kenti. Athena Tapınağı, lahitler, antik tiyatro ve akropolis gibi tarih öncesi dönemlere ait birçok yapıyı barındıran Assos’ta tarihle iç içe olacağınız romantik bir balayı tatili yapabilirsiniz.

kapadokya balayi otelleri

4.Kapadokya

Kapadokya, balayında farklı bir tatil konsepti deneyimlemek isteyen çiftler için önereceğimiz rotalardan biri. Paleolitik Dönem’e kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Kapadokya, doğa ve tarihin iç içe geçtiği oldukça özel bir bölge. Taş konakları, tarih kokan sokakları ve peri bacalarıyla ziyaret eden herkesi kendisine hayran bırakan Kapadokya, alışılagelmişin dışında konaklama seçenekleri bulabileceğiniz eşsiz bir şehir.

Konaklamak için dilerseniz lüks bir oteli dilerseniz de restore edilmiş eski bir konağı tercih edebileceğiniz Kapadokya’da güneşin doğuşunu muhteşem bir manzara eşliğinde izleyebilirsiniz. Safari ve balon turu gibi bu bölgeye has aktivitelere katılabileceğiniz Kapadokya’yı her mevsim ziyaret edebilirsiniz.

Paşabağı Vadisi, Uçhisar Kalesi ve Göreme gibi tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz Kapadokya’da romantik anılar biriktirebileceğiniz bir balayı geçirebilirsiniz.

abant balayi otelleri

5.Abant

Balayı tatilinde hem sakin hem de huzurlu bir kaçamak yapmayı düşünen çiftler için önereceğimiz ilk durak elbette ki Abant olacak. Bir manzara resminin içindeymiş gibi hissedeceğiniz doğal güzellikleriyle size unutulmaz bir balayı tatili yapma şansı sunan Abant, şehirden pek uzaklaşmak istemeyenler için de harika bir seçenek.

Yedigöller Milli Parkı, Abant Tabiat Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı gibi keşfedebileceğiniz birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Abant’ta dilerseniz bungalov evlerde, dilerseniz de lüks bir otelde konaklama şansınız bulunuyor. Romantik ve huzurlu bir balayı deneyimi yaşayacağınız Abant’ta zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

En özel zamanlarınızdan biri olan balayı tatilinde Holimax’i tercih ederek kusursuz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yorum Yazın