Yaz ve kış mevsimlerinin ayrı ayrı güzellikleri olmakla birlikte bir mevsimi yaşarken diğerini özlemenin tadı bir başkadır. Kış olmasa yaz tatili bu kadar güzel olmazdı, yaz olmasa kışın cam kenarında kahve içip yağmuru izlemeyi bu kadar özlemezdik herhalde. Yaz tatili hayalleri kurarken gözünüzün önüne özellikle deniz kenarı tatil beldeleri geliyorsa ama nereye gideceğinizi netleştiremiyorsanız ufak tanıtıcı bilgilerle yazımız size yardımcı olacaktır. Haydi, detayları incelemeye geçelim!

cesme gorsel

Cıvıl Cıvıl İzmir Tatil Beldeleri

Ege tatil beldeleri arasında en sevilen destinasyonlar arasında bulunan Çeşme, her sene yerli ve yabancı binlerce turistle dolup taşıyor! Bunun sebebi pırıl pırıl deniz, mis gibi kum plajlar, eğlence mekanları, beach club’lar ve en önemlisi havadaki cıvıl cıvıl enerji! Tiril tiril kıyafetler giyip, akşamüstü Çeşme sokaklarında salınırken, fazla mı yandım acaba diye endişelenmek en büyük dert olur ve bu derdi unutmak için sakızlı dondurma yemek de farz olur.

Çeşme’nin içinde minik bir bölgeyi ayrı bir tatil beldesi olarak yazımıza koyacağız zira bunu hak ediyor! Alaçatı’dan bahsediyoruz. Arnavut kaldırımlı, mor begonvillerle süslü beyaz sokaklarda gezerken yaşayacağınız huzur hissi sizi buraya tekrar tekrar gelmeyi istetecek. Gündüz sahil keyfi gece meşhur eğlence mekanlarında dans ederken pozitif enerjiyle dolup taşacağınız bir tatil Alaçatı’da sizi bekliyor.

bodrum gorsel

İster Hareketli İster Sakin Muğla Tatil Beldeleri

Türkiye’nin en sevilen tatil beldeleri sıralamasında üst sıralarda yer alan Bodrum, ünlülerin de sıklıkla yaz için tercih ettiği Muğla illeri arasında yer alıyor. Bodrum denince akla hareketli bir tatil gelse de aslında Akyarlar gibi semtlerde daha sakin zamanlar geçirmek de mümkün. Sakinlik değil eğlence arıyoruz diyorsanız tabii ki merkezde Bodrum otelleri arasından seçim yapabilir ya da kendine has kitleleri olan Gümbet, Yalıkavak, Gümüşlük gibi yerleri tercih edebilirsiniz.

Muğla’nın oldukça dingin tatil bölgelerinden biri ise Akyaka. Ula ilçesine bağlı olan bu sevimli bölgede el değmemiş koylarda denize girebilir, doğa ile iç içe bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

ayvalik gorsel

Balıkesir’in Şirin ve Sakin Tatil Beldeleri

İstanbul’a yakın tatil beldeleri arayışında olanların rotasını sıklıkla çevirdiği şehirlerden biri Balıkesir olur. Balıkesir denince de tatilciliğin tarihini yazmış ve müdavimleri olan Ayvalık akla gelir. Zeytin kokuları arasında Ege mutfağının leziz yemeklerini tadacağınız sevimli mekanlarda vakit geçirmek kulağınıza hoş geliyorsa Ayvalık sizi çağırıyor demektir.

Ayvalık’a gitmişken Cunda Adası’na uğramadan da dönmeyin deriz! Hatta Cunda’yı görünce bir gece de burada kalalım deme ihtimaliniz oldukça yüksek, isterseniz konaklama planınızı en baştan buna göre yapın. Yeşil ve mavinin kardeşliğine hayran kalacağınız Cunda’da tüm hayatın stresinden uzak, kavunlu dondurmanızı yerken kendinizi şımarık bir çocuk gibi mutlu hissedeceksiniz.

kusadasi gorsel

Ege Tatil Beldeleri Arasında Turistik Aydın İlçeleri

Türkiye’nin ilk turizm yerleri arasında sayılan Aydın Kuşadası, turizm konusundaki tecrübesini otelleri ve hizmet veren ekipleri ile oldukça iyi yansıtıyor. Kuşadası tatili hareketli sahiller ve gece hayatıyla ünlenmiş olsa da aslında Aydın’ın tarihi yerlerine yakın olması nedeniyle arkeolojik turlara da oldukça müsait diyebiliriz.  

Aydın’ın bir diğer gözde tatil beldesi de Didim. Didim de yine Kuşadası gibi antik kentlere yakın olması nedeniyle özellikle yabancı turistlerin sık sık tercih ettiği tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Didyma Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti gezilecek yerler arasında öne çıkıyor. Didim’in bir diğer simgesi de tabii ki Mavi Bayrak sahibi olan Altınkum Plajı

Ege’nin gözde turistik yerlerini kısa kısa mercek altına aldıktan sonra yaz tatili planı için bölge seçiminizi yapma vakti gelmiş demektir! En uygun fiyatlı yurt içi otelleri listesine Holimax üzerinden ulaşabilir, erken rezervasyonlarda indirimlerden faydalanabilirsiniz. İyi tatiller!

 

 

Yorum Yazın